φωτογράφος Γιώργος Γκότσης

Η φωτογραφία για μένα είναι η μεγάλη μου αγάπη, η αδυναμία μου και το πάθος μου. Νομίζω πως μου είναι δύσκολο να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτή. Ο φωτογραφικός φακός είναι το μέσο που με συνδέει με όσα συμβαίνουν γύρω μου και οι εικόνες μου είναι το μέσο έκφρασης. Στη προσωπική μου ζωή και στη καθημερινότητά μου πιστεύω πως οι μικρές στιγμές, τα μικρά διαλείμματα της ρουτίνας είναι αυτές που θα δώσουν έμφαση, που θα μας αλλάξουν τη διάθεση και που εν τέλει θα έχουμε να θυμόμαστε. Με την ίδια λογική λοιπόν φωτογραφίζω και στο γάμο. Τις στιγμές. Αυτές που θα είναι ικανές μετά από το πέρασμα των χρόνων,  να σας μεταφέρουνε συναισθήματα εκείνης της ημέρας. Και όταν οι φωτογραφίες μου μπορούν να σας κάνουν να χαμογελάσετε, να δακρύσετε ή να ονειρευτείτε, τότε θεωρώ πως έχω πετύχει το σκοπό μου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ-ΓΚΟΤΣΗΣ

Όταν φωτογραφίζω έχω όλες μου τις αισθήσεις ανοιχτές, και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος σ' αυτό που κάνω. Μπορεί για ένα παράδοξο λόγο να αντιλαμβάνομαι αυτό που συμβαίνει εκτός του οπτικού μου πεδίου, αλλά να μην καταλάβω ότι με χαιρέτησε ένας γνωστός μου που πέρασε από μπροστά μου λόγου χάρη. Θέλω να έχω τον έλεγχο του κάδρου μου και το κάνω. Μισώ τις στημένες λήψεις. Μου αρέσει να συμμετέχω στη ροή των γεγονότων, να είμαι μέσα σε αυτό που συμβαίνει χωρίς να το διακόπτω. Αντιλαμβάνομαι είτε από εμπειρία είτε από διαίσθηση την εξέλιξή τους και φροντίζω να βρίσκομαι ένα βήμα μπροστά. Το καταφέρνω αν όχι πάντα, τις περισσότερες όμως φορές.

Αν είμαι καλλιτέχνης;... ωωω σοβαρή ερώτηση... Νομίζω πως το "καλλιτέχνης" δεν είναι όρος αυτοπροσδιορισμού αλλά τίτλος που τον κατακτάς. Θεωρώ όμως πως κάποιος δεν είναι καλλιτέχνης μόνο το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να είναι στην καθημερινή του ζωή, στις σχέσεις του με την οικογένεια του και του φίλους. Η καλλιτεχνία πηγάζει από ένα σύνολο πράξεων... ο χρόνος όμως είναι αυτός θα δείξει. Η καλή τέχνη είναι διαχρονική, ενώ η μόδα εφήμερη...

Hobby μου, εκτός από τη φωτογραφία που δεν αντέχω μακριά της, μου αρέσουν τα ταξίδια, οι μηχανές, η επαφή με τη φύση που με χαλαρώνει (αλλά δεν τη φωτογραφίζω), μου αρέσει πολύ να γνωρίζω κόσμο, ο κινηματογράφος (γαλλικός κατά προτίμηση), λατρεύω τις συζητήσεις με φίλους και τη...μπύρα!!