Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αγάπη, με πάθος  & με μεράκι με ότι κάνουν και υπάρχουν και επιχειρηματίες που εργολαβικά ασχολούνται με την “παραγωγή γάμου”. Όταν λοιπόν  έρθει η ώρα για να κλείσετε μια συμφωνία προσέξτε και κάντε το σαφές με ποιον φωτογράφο θα συνεργαστείτε. Υπάρχει η περίπτωση με άλλον να έχετε συμφωνήσει και άλλος να εμφανιστεί. Για κάποιους η φωτογραφία έχει γίνει οικογενειακή επιχείρηση, για κάποιους άλλους ευκαιρία για έξτρα εισόδημα. Θα απογοητευθείτε όταν δείτε τον θείο του φωτογράφου ή τον “κολλητό” να καλύπτει το γάμο σας, και πολύ περισσότερο με το αποτέλεσμα που πλέον θα είναι αργά για να το αλλάξετε. Όπου ακούτε πολλά κεράσια κρατήστε και μικρό καλάθι. Αρκετοί για να καλύψουν το κενό της ποιότητας δίνουν ποσοτικές παροχές. Προσέξτε γιατί αν εντέλει πάρετε 100 ή 200 φωτογραφίες περισσότερες  ίσως τελικά να μην έχει αξία εάν αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι αυτό που θα θέλατε.

  •  Ζητήστε μια γραπτή συμφωνία. Πολλά τάζονται πριν, αλλά μόλις έρθει η στιγμή της υλοποίησης της συμφωνίας μπορεί “να μην είχατε καταλάβει καλά”, οπότε κατοχυρώστε το γραπτά.
  • Δείτε αρκετά δείγματα της δουλειάς του από διάφορα ζευγάρια για να κρίνετε την απόδοση και όχι ένα άλμπουμ με μερικές “καλές” φωτογραφίες από τον καθένα.
  • ΨΑΞΤΕ καλά. Από αυτή τη διαδικασία θα παραλάβετε αναμνήσεις ζωής, όχι κομμάτια χαρτιού.