FAQ2021-06-02T11:51:17+02:00

συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη γάμου

line-400x471.png

Μπορείτε να βρείτε απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που δεχόμαστε σχετικά με την κάλυψη γάμου στο κομμάτι της φωτογραφίας και του βίντεο. Πιστεύουμε πως ένα μεγάλο μέρος των αποριών σας θα λυθούν σχετικά με τον τρόπο που δουλεύουμε και χειριζόμαστε σε γενικές γραμμές τον γάμο. Όπως και να έχει παραμένουμε στη διάθεσή σας!

ταξιδεύετε για την κάλυψη του γάμου μου;2021-03-09T08:15:19+02:00

Φυσικά, όπως θα έχετε δει στα δείγματα της δουλειάς μας έχουμε ταξιδέψει δε πολλούς προορισμούς. Μας αρέσουν τα ταξίδια, μας αρέσει να γνωρίζουμε ανθρώπους και καινούρια έθιμα. Το κόστος των οδοιπορικών προστίθεται στο γενικό σύνολο σας.

τι να προσέξω κατά την επιλογή του φωτογράφου;2021-03-09T08:14:19+02:00

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αγάπη, με πάθος  & με μεράκι με ότι κάνουν και υπάρχουν και επιχειρηματίες που εργολαβικά ασχολούνται με την “παραγωγή γάμου”. Όταν λοιπόν  έρθει η ώρα για να κλείσετε μια συμφωνία προσέξτε και κάντε το σαφές με ποιον φωτογράφο θα συνεργαστείτε. Υπάρχει η περίπτωση με άλλον να έχετε συμφωνήσει και άλλος να εμφανιστεί. Για κάποιους η φωτογραφία έχει γίνει οικογενειακή επιχείρηση, για κάποιους άλλους ευκαιρία για έξτρα εισόδημα. Θα απογοητευθείτε όταν δείτε τον θείο του φωτογράφου ή τον “κολλητό” να καλύπτει το γάμο σας, και πολύ περισσότερο με το αποτέλεσμα που πλέον θα είναι αργά για να το αλλάξετε. Όπου ακούτε πολλά κεράσια κρατήστε και μικρό καλάθι. Αρκετοί για να καλύψουν το κενό της ποιότητας δίνουν ποσοτικές παροχές. Προσέξτε γιατί αν εντέλει πάρετε 100 ή 200 φωτογραφίες περισσότερες  ίσως τελικά να μην έχει αξία εάν αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι αυτό που θα θέλατε.

  •  Ζητήστε μια γραπτή συμφωνία. Πολλά τάζονται πριν, αλλά μόλις έρθει η στιγμή της υλοποίησης της συμφωνίας μπορεί “να μην είχατε καταλάβει καλά”, οπότε κατοχυρώστε το γραπτά.
  • Δείτε αρκετά δείγματα της δουλειάς του από διάφορα ζευγάρια για να κρίνετε την απόδοση και όχι ένα άλμπουμ με μερικές “καλές” φωτογραφίες από τον καθένα.
  • ΨΑΞΤΕ καλά. Από αυτή τη διαδικασία θα παραλάβετε αναμνήσεις ζωής, όχι κομμάτια χαρτιού.
υπάρχουν κριτήρια επιλογής φωτογράφου γάμου;2021-03-09T08:11:23+02:00

Η αισθητική και η χημεία πάνω από όλα. Εάν σας αφορά το θέμα της φωτογραφίας του γάμου σας πραγματικά και δεν ψάχνετε απλά για κάποιον φωτογράφο να καλύψει την εκδήλωσή σας, αυτά είναι δυο στοιχεία που πρέπει να δώσετε σημασία… Εάν λοιπόν αισθητικά σας ικανοποιεί πλήρως , εάν δηλαδή τα κάδρα του , η ματιά του, η άποψή του, το αποτέλεσμά του είναι αυτό θα επιθυμούσατε τότε έχετε συμπληρώσει το 50% στην επιλογή του φωτογράφου σας. Το υπόλοιπο 50% είναι η χημεία.

Με τον φωτογράφο του γάμου σας θα συνεργαστείτε για το αποτέλεσμα.Εάν εσείς οι ίδιοι δεν απαιτείστε το καλύτερο, αν δεν είστε πρόθυμοι να συνεργαστείτε για το αποτέλεσμα, δεν θα έχετε καλό αποτέλεσμα. Μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για στημένες πόζες, αυτό ανήκει στη παραπάνω κατηγορία, της αισθητικής. Στον φωτογράφο αυτό που θα πρέπει να κρίνετε είναι η ματιά του η αισθητική του και η προσωπικότητά του. Με αυτόν θα περάσετε πάρα πολλές ώρες μαζί. Είναι αυτός που θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για εσάς.  Πρέπει να ταιριάζετε , να νιώσετε ότι και ένα καφέ εκτός γάμου μπορείτε να τον πιείτε. Αν λόγου χάρη έχετε χιούμορ σαν ζευγάρι, βεβαιωθείτε πως ο φωτογράφος σας έχει αν μη τι άλλο έχει αντίληψη του χιούμορ. Ειδάλλως τα αποτελέσματα θα σας φανούν παράταιρα.

σε ποιο στάδιο οργάνωσης του γάμου πρέπει να βρώ φωτογράφο;2021-03-09T08:10:00+02:00

Στην οργάνωση του γάμου σας, τα πάντα μπορείτε να τα δοκιμάσετε, να τα φορέσετε και αν αλλάξετε γνώμη τελευταία στιγμή, απλά να δοκιμάσετε κάτι άλλο. Το μοναδικό που θα δείτε μετά το γάμο σας, χωρίς να έχετε ιδέα πως θα είναι αυτό πριν, είναι το αποτέλεσμα των φωτογραφιών και αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα με την επιλογή σας) δεν θα μπορέσετε να το αλλάξετε.(Μην ξεχνάτε πως όλα τα δείγματα που βλέπετε αφορούν άλλα ζευγάρια με διαφορετικές συνθήκες φωτογράφησης και όχι εσάς). Εκεί σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσετε το ένστικτό σας και να κάνετε μια σοβαρή έρευνα αγοράς για να βρείτε τον άνθρωπο που θα συνεργαστείτε. Το αποτέλεσμα της φωτογράφησης του γάμου σας επηρεάζεται και διαμορφώνεται από όλα όσα συμβαίνουν στο γάμο σας, από κάθε λεπτομέρεια που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Ένας έγκυρος επαγγελματίας φωτογράφος, θα σας δώσει αρκετές συμβουλές για το τι θα χρειαστεί να προσέξετε, τι να αποφύγετε κπλ. Σας προτείνω να ξεκινήσετε από εκεί, θα βγείτε κερδισμένοι…

ποια στάδια του γάμου καλύπτετε;2021-03-09T08:08:30+02:00

Τυπικά η κάλυψη γάμου ξεκινάει από την προετοιμασία , συνεχίζει στην τελετή και στη δεξίωση. Προγραμματίζουμε όμως διαφορετικά τη δράση μας ανάλογα τις ανάγκες κάθε ζευγαριού που πρόκειται συνεργαστούμε και ο προγραμματισμός μας σε κάθε γάμο είναι διαφορετικός.

δεν νιώθω άνετα μπροστά στο φακό!2021-03-09T08:07:21+02:00

είναι η δεύτερη πιο συνηθισμένη ατάκα… Θα σας πρότεινα να αφήσετε τα καθώς πρέπει και να είστε απλά ο εαυτός σας γενικά. Απαραίτητο είναι να περάσετε καλά στο γάμο σας. Μην προσπαθείτε να φανείτε “κάπως” στην κάμερα γιατί η προσπάθεια αυτή θα φανεί. Άλλωστε οι γάμοι μας δεν είναι στημένοι με επαγγελματίες μοντέλα, είναι με καθημερινούς ανθρώπους. Από την άλλη προσπαθούμε να δουλεύουμε διακριτικά γνωρίζοντας πως δεν θα πρέπει κανείς άλλος να είναι ο πρωταγωνιστής του γάμου εκτός από εσάς…

είναι απαραίτητη η φωτογράφιση επόμενης μέρας;2021-03-09T08:05:15+02:00

Το απαραίτητο είναι αυτό που αρέσει σε εσάς και το επιθυμείτε ως αποτέλεσμα. Η φωτογράφηση της επόμενης ημέρας έχει πολλά θετικά ως αποτέλεσμα και σαφώς τη συνιστώ. Είναι πολύ διαφορετικό το αποτέλεσμα από τη διαδικασία της κάλυψης γάμου. Εάν όμως δεν σας εκφράζει… μην το κάνετε! Διευκρινιστικά μόνο, δεν πρόκειται να έχετε φωτογραφίες όπως αυτές που γίνονται την επόμενη ημέρα, την ίδια μέρα του γάμου σας.

που οφείλονται οι διακυμάνσεις στις τιμές των φωτογράφων;2021-03-09T08:03:55+02:00

Διακυμάνσεις τιμών υπάρχουν όπως υπάρχουν άλλωστε σε όλα τα προϊόντα, όπως λόγου χάρη δεν υπάρχει ενιαία τιμή για όλα τα αυτοκίνητα. Η φωτογραφία γάμου δεν είναι δυνατό να καταχωρηθεί σαν ένα προϊόν σε μάρκες και μοντέλα. Ο τρόπος που ασχολείται κάθε φωτογράφος με τις συνεργασίες που αναλαμβάνει, εάν ασχολείται εμπορικά στέλνοντας συνεργεία ή εάν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, ο εξοπλισμός, η αισθητική, ο χρόνος που θα αφιερώσει για κάθε ολοκλήρωση αποτελέσματος είναι παράγοντες που ρυθμίζουν αντίστοιχα και το κόστος. Η διακύμανση λοιπόν οφείλεται ξεκάθαρα στο περιεχόμενο των φωτογραφιών και του βίντεο που θα παραλάβετε.

τι είδους άλμπουμ θα παραλάβω;2021-03-09T07:57:18+02:00

Τα φωτογραφικά άλμπουμ που χρησιμοποιούμε και προτείνουμε είναι ψηφιακής εκτύπωσης ή όπως ευρύτερα (& εσφαλμένα) είναι γνωστά ως “ψηφιακά άλμπουμ”.   Αναλογικά άλμπουμ δεν παρέχουμε. Τα άλμπουμ που παρέχουμε μοιάζουν με φωτογραφικά λευκώματα, έχουν λιτή σύνθεση και είναι αρκετά πλούσια σε περιεχόμενο.

πόσες φωτογραφίες περιλαμβάνει το άλμπουμ;2021-03-09T07:56:22+02:00

Το σημαντικότερο είναι αν οι φωτογραφίες που θα περιέχει το άλμπουμ θα είναι αυτό που θα θέλατε, αν είναι αντιπροσωπευτικές για εσάς. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τα άλμπουμ έτσι κι αλλιώς που ανάλογα με την περίπτωση σας προτείνουμε. Το μεγαλύτερο θέμα με ένα άλμπουμ είναι να περιγράφει την ιστορία του γάμου σας με όμορφο τρόπο και αυτό θα πρέπει να σας απασχολεί περισσότερο.  Οπότε πιο σημαντικό νομίζω είναι πως θα χειριστεί ο φωτογράφος σας ολόκληρη την κάλυψη γάμου. Υπάρχουν ωστόσο διάφοροι τύποι άλμπουμ που μπορεί να περιέχουν 80-100 φωτογραφίες και άλλοι τύποι που να περιέχουν 300+ φωτογραφίες.

πως γίνεται η σύνθεση των άλμπουμ;2021-03-09T07:55:24+02:00

Η εμφάνιση και η σύνθεση των άλμπουμ σε γενικές γραμμές είναι λιτή ώστε να παρουσιάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι φωτογραφίες. Για την επιλογή των φωτογραφιών μπορείτε να δείτε τις λύσεις που υπάρχουν στο ενημερωτικό κατάλογό μας που σας στέλνουμε σε περίπτωση επιθυμίας συνεργασίας.

ποιό είναι το καλύτερο άλμπουμ γάμου ή βάφτισης που μπορώ να επιλέξω;2021-03-09T07:54:23+02:00

Το καλύτερο άλμπουμ που μπορείτε να επιλέξετε είναι αυτό που θα έχει τις καλύτερες και ποιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες για εσάς. Κανένα άλμπουμ δεν θα φαίνεται όμορφο, από οποιοδήποτε υλικό κι αν είναι κατασκευασμένο, αν το περιεχόμενό του, οι φωτογραφίες του δηλαδή και η ιστορία που περιγράφει, δεν είναι αυτό που θα θέλατε να έχετε… και για να σας βάλω και σε σκέψεις… ποιός είναι ο καλύτερος φωτογράφος που θα θέλατε να έχετε;

μπορώ να δω φυσικά δείγματα άλμπουμ;2021-04-27T19:55:29+02:00

Δεν μπορούμε να σας στείλουμε φυσικά δείγματα, ωστόσο παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες των άλμπουμ μας ώστε να έχετε μια ποιο ολοκληρωμένη εικόνα.

drone έχετε;2021-03-09T07:36:01+02:00

Αν και δεν το θεωρώ πανάκεια για το βίντεο κάλυψης γάμου, απαντώντας στην πιο συνηθισμένη ερώτηση των τελευταίων ετών… ναι έχουμε.

τι εξοπλισμό έχετε;2021-03-09T07:35:01+02:00

Ο εξοπλισμός μας για την βιντεοσκοπική κάλυψη γάμου ή βάπτισης περιλαμβάνει ένα πλήθος επαγγελματικών καμερών και πολλών φακών για κάθε περίσταση. Πέρα από τις κάμερες υπάρχει προς χρήση αντίστοιχος εξοπλισμός υποστήριξης (φωτισμός, sliders, gimbals κλπ). Ανά περίπτωση τα χρησιμοποιούμε προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εσάς.

τι είναι το 4k;2021-03-09T07:33:42+02:00

4k UHD είναι η ανάλυση της εικόνας του βίντεο. Η ανάλυση της εικόνας είναι 3840×2160 pixels, τετραπλάσιας ανάλυσης από το HD video δείχνοντας περισσότερες λεπτομέρειες. Χρειάζεστε αντίστοιχη οθόνη για να παρακολουθήσετε 4k video. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής 4k.

τι διάρκεια έχει ένα βίντεο γάμου ή βάφτισης;2021-03-09T07:32:51+02:00

Η αλήθεια είναι ότι οι εποχές που υπήρχε μια κάμερα στημένη και κατέγραφε όποιον περνούσε από μπροστά της, θέλω να πιστεύω πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!.  Τα βίντεο πλέον γίνονται πιο αφηγηματικά και πιο ευχάριστα. Παρόλα αυτά σαφή απάντηση δεν μπορώ να δώσω αν δεν προηγηθεί μια κουβέντα μεταξύ μας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να το καθορίσουν!

μπορώ να έχω όλα πλάνα χωρίς μοντάζ;2021-03-09T07:31:14+02:00

Όχι! Όλες οι λήψεις στην κάλυψη γάμου – βάπτισης, γίνονται κατόπιν κάποιου σχεδιασμού. (ας  το πούμε storyboard). Δεν έχει κανένα νόημα να τις έχετε πριν συνδυαστούν στο μοντάζ, αυτό ακυρώνει τις προσπάθειές μας. Αν τις θέλετε έτσι κι αλλιώς, μάλλον ζητάτε κάτι διαφορετικό από αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Το τελικό προϊόν που παραδίδουμε είναι ένα ενιαίο βίντεο παράγωγο επεξεργασίας (μοντάζ).

μπορώ να προτείνω μουσική για το βίντεο;2021-03-09T07:29:49+02:00

Σαφώς ναι, είναι κάτι που θα μας βοηθούσε και προφανώς θα το έκανε και πιο ευχάριστο σε εσάς. Το είδος της μουσικής που προτιμούμε θα το καταλάβετε από τα trailer στη σελίδα μας.

γιατί μιλάμε για κινηματογράφηση;2021-03-09T07:28:59+02:00

Κινηματογράφηση είναι ένας όρος που μπήκε σχετικά πρόσφατα στην ορολογία. Πολλές φορές (τις περισσότερες) χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Για να μιλήσουμε για κινηματογράφηση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλές παράμετροι. Αρχικά μιλάμε για απόδοση έργου και όχι για καταγραφή συμβάντος. Στη συνέχεια έχει να κάνει ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί που θα πρέπει να είναι ικανός να προσομοιώνει την κινηματογραφική εικόνα . Τέλος είναι η διαδικασία παραγωγής  που περιλαμβάνει πιο απαιτητικό μοντάζ και άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο. Ένας συνδυασμός λοιπόν όλων των παραπάνω μας κάνει να μιλάμε για κινηματογράφηση. Σαφώς δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την χρήση πολλών ή όχι καμερών.

πως χαρακτηρίζετε το στύλ σας;2021-03-09T07:27:53+02:00

Το στύλ των φωτογραφιών είναι τύπου ρεπορτάζ. Δεν επιδιώκουμε στημένες πόζες στην κάλυψη γάμου, απλά συμμετέχουμε και παρακολουθούμε προσπαθώντας να περιγράψουμε μέσα από τις φωτογραφίες ότι έχει συμβεί στο γάμο σας. Το ύφος τροποποιείται για την διαδικασία της επόμενης μέρας ωστόσο διατηρούμε την ίδια αντιμετώπιση.

πόσες φωτογραφίες θα έχω από την κάλυψη;2021-03-09T07:26:56+02:00

Γενικά από την κάλυψη της ημέρας του γάμου θα έχετε περίπου 700-900 φωτογραφίες, για την βάπτιση αντίστοιχα 350-450. Φυσικά ο αριθμός μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το τι θα κάνετε στο γάμο σας, πόσους καλεσμένους θα έχετε, τη δραστηριότητα τους, αν είναι πολιτική ή θρησκευτική η τελετή σας κλπ. Εννοείται λόγου χάρη πως η επιλογή της επόμενης μέρας θα ανεβάσει το τελικό σύνολο φωτογραφιών.

επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες;2021-03-09T07:25:52+02:00

Ναί όλες τους. Το αποτέλεσμα που θα παραλάβετε θα είναι διορθωμένο σύμφωνα με το δικό μου προσωπικό στυλ στο σύνολό του. (όχι ρετουσαρισμένες).

γίνεται ρετούς στις φωτογραφίες;2021-03-09T07:24:58+02:00

Κατά κανόνα όχι. Η διορθώσεις που γίνονται είναι χρωματικές. Παρόλα αυτά αν επιθυμείτε για συγκεκριμένα αρχεία κάποια διόρθωση, η διόρθωση θα γίνει από εξωτερικό συνεργάτη και θα έχει χρέωση ανά αρχείο. (retouch είναι η διόρθωση ατελειών οι οποίες δεν είναι στην ευθύνη του φωτογράφου, ενδεικτικά: διόρθωση ατελειών στο δέρμα, διόρθωση φόντου, αντικατάσταση ουρανού, κλπ)

μπορώ να υποδείξω κάποιες πόζες;2021-03-09T07:23:13+02:00

Εκτός των οικογενειακών φωτογραφιών, όχι. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που δουλεύουμε. Σίγουρα όμως θα πρέπει να μάθουμε τι είναι σημαντικό για εσάς στο γάμο, τι πρόκειται να συμβεί, την οργάνωσή του κλπ. ώστε να είμαστε αντίστοιχα προετοιμασμένοι για το γάμο σας.

βγάζετε οικογενειακές φωτογραφίες;2021-03-09T07:22:22+02:00

Ναι, αν και το στύλ είναι φωτορεπορτάζ, αφιερώνουμε χρόνο για τις κλασσικές οικογενειακές φωτογραφίες που πιστεύουμε πως είναι χρήσιμο να υπάρχουν, όπως και να έχει, είναι κλασσική διαδικασία από την κάλυψη γάμου.

παραδίδετε αρχεία φωτογραφιών;2021-03-09T07:21:32+02:00

Ναί, παραδίδουμε τα αρχεία των φωτογραφιών σε αρχεία τύπου .jpg σε μέγεθος που μπορείτε να τυπώσετε ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε. Παραδίδουμε επίσης ένα πακέτο αρχείων για χρήση στο διαδίκτυο που μπορείτε να στείλετε σε φίλους με email ή για χρήση σε κοινωνικά δίκτυα.  Αρχεία ανεπεξέργαστα τύπου “RAW” δεν παραδίδονται.

ασπρόμαυρες – έγχρωμες φωτογραφίες2021-03-09T07:20:26+02:00

Πιθανότατα θα έχετε δει στα δείγματα πως ο κύριος όγκος είναι έγχρωμες αλλά υπάρχουν και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Εάν κάποιες φωτογραφίες παραδίδονται Α/Μ έχουν κάποιο λόγο που είναι ασπρόμαυρες και δεν είναι δυνατό να γίνουν έγχρωμες. Ωστόσο μπορείτε να μας ζητήσετε πριν το γάμο σας να έχουμε περισσότερες από το ένα είδος ή το άλλο, ή αν λόγου χάρη προτιμάτε να είναι αποκλειστικά έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που να προτιμάτε το ένα ή το άλλο είδος, αφήστε το καλύτερα στην κρίση του φωτογράφου.

αντίγραφα ασφαλείας2021-03-09T07:19:30+02:00

Κρατάμε πολλαπλά αντίγραφα ασφαλείας από την κάλυψη γάμου μέχρι να φτάσει το αποτέλεσμα σε εσάς. Μετά την παράδοση των αποτελεσμάτων είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διατήρηση των δικών σας αντιγράφων ασφαλείας και την ασφαλή αποθήκευση των αρχείων.

υπάρχει δεύτερος φωτογράφος;2021-03-16T19:55:41+02:00

Στην κάλυψη γάμου, συνήθως δουλεύω μόνος. Βέβαια, ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να υπάρχει κάποιος βοηθός (πχ. για φώτα κλπ) Εάν πιστεύετε πως χρειάζεται και δεύτερος φωτογράφος θα πρέπει να το ξέρουμε αυτό από τη διαδικασία κράτησης της ημερομηνίας και να σας ενημερώσουμε αντιστοιχα.

έχετε εφεδρικό εξοπλισμό;2021-03-09T07:17:46+02:00

Ναι υπάρχει και εφεδρικός εξοπλισμός ώστε σε οποιαδήποτε περίσταση να μπορούμε να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας.

Έχετε να ρωτήσετε κάτι που δεν το βρήκατε παραπάνω; Ευχαρίστως να σας βοηθήσουμε!

περιγράψτε την απορία σας:

    Τίτλος

    Go to Top