"Ε" ελεύθειν όπου ερά - ταινία μικρού μήκους

Η ταινία χρονικά τοποθετείται λίγο πριν την επανάσταση του 1821, τη στιγμή που έπρεπε να ληφθεί η απόφαση. Η απόφαση όμως πριν λάβει συλλογικό χαρακτήρα, πρέπει να εδραιωθεί στην ψυχή του καθενός ατομικά. Και αυτό είναι το αντικείμενο της ταινίας.

Ένας μαχητής του 21 βρίσκεται σε έναν αγώνα εσωτερικής επαλήθευσης, έναν αγώνα με σύμμαχο την ψυχή του που τον οδηγεί και του υποδεικνύει το δρόμο μέχρι να συναντήσει την Ελευθερία την οποία πρέπει να διεκδικήσει με το υπέρτατο τίμημα...

"ελεύθειν όπου ερά"

Η διάρκεια της ταινίας είναι 7 λεπτά
σενάριο - σκηνοθεσία: Γιώργος Γκότσης
συμμετέχουν: Νίκος Βερεντζιώτης, Στέφανος Γώγος, Σωτηρία Σκουρτανιώτη
Η ταινία είναι ελεύθερη για προβολή από τις 23 Μαρτίου 2017 διαδυκτιακά.

Ο τίτλος της ταινίας είναι “Ε” που ο καθένας μπορεί να το αντιστοιχίσει με ότι καταλαβαίνει βλέποντάς τη και υπότιτλος “ελεύθειν όπου ερά”. Ο καλύτερος ορισμός για την ελευθερία... να πας όπου ερωτεύεσαι, χρησιμοποιώντας τον έρωτα με την δημιουργική έννοια του ή όπως σήμερα θα λέγαμε “να πας όπου η ψυχή σου λαχταρά”.

Στην ταινία συμμετέχουν οι Νίκος Βερεντζιώτης, Στέφανος Γώγος και Σωτηρία Σκουρτανιώτη οι οποίοι δεν είναι ηθοποιοί αλλά προσπάθησαν να ανταποκριθούν όσο μπορούσαν καλύτερα. Η μουσική είναι του Δημήτρη Μπρέντα και η αφήγηση του Πάνου Νακόπουλου.

 

DJI 0002

IMG 0016

IMG 0059

IMG 0058

 Περισσότερες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας: