Ήταν μια υπέροχη βάπτιση στην Αμοργό! Η μοναδικότητα και η υπεροχή οφείλεται στην απλότητα μεν αλλά και στον απώτερο σκοπό της βάπτισης. Ο σκοπός που δεν ήταν άλλος από μια ευκαιρία για συνάντηση μεταξύ αγαπημένων φίλων.

Είχαμε έρθει για πρώτη φορά το 2006, ήταν οι πρώτες μας καλοκαιρινές διακοπές και βγαίνοντας στο λιμάνι μας εντυπωσίασε η άγρια ομορφιά του νησιού. Έχουμε τόσες όμορφες εμπειρίες από το νησί που δεν υπήρχε καλύτερο μέρος να το κάνουμε τη βάφτιση. Έχουμε κιόλας μαζί μας τους συγγενείς και τους αγαπημένους μας φίλους.

απέραντο γαλάζιο

Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν συναντηθεί όλοι με αφορμή την βάφτιση στην Αμοργό. Το νησί που έχει συνδυαστεί με το “απέραντο γαλάζιο”. Πράγματι λίγοι και καλοί. Είναι όντως αυτοί μου μπορούν να βρίσκονται μαζί σου σε κάθε στιγμή…
Όλο το σκηνικό έμοιαζε με μια παρέα που απλά είχε κοινό προορισμό. Τους έβρισκες στα στενά σοκάκια της Αιγιάλης ή όλους μαζί στην παραλία.

Η φωτογράφηση της βάπτισης περιέχει αρκετά στοιχεία. Ξεκινάει από… ένα ξένοιαστο μπάνιο στην παραλία και συνεχίζει με την τελετή της βάπτισης στα Θολάρια. Καταλήγει ωστόσο σε μερικές πανέμορφες εικόνες μιας οικογενειακής φωτογράφησης στα στενά της χώρας

στιγμές στην παραλία

Πέρα από την ίδια την βάφτιση, μερικές όμορφες και ξένοιαστες στιγμές στην παραλία με όλη την παρέα ήταν μια εξαιρετική ιδέα για να συμπληρωθεί το φωτογραφικό αποτέλεσμα. Άλλωστε τα παιχνίδια και τις βουτιές στη θάλασσα τα απολαμβάνουν όλοι, μικροί και μεγάλοι! Από την Καλοταρίτισσα με ένα καραβάκι βρεθήκαμε απέναντι στην παραλία της Γραμβούσσας.

φωτογράφηση βάφτισης στην αμοργό
υπέροχη βάφτιση στην Αμοργό
φωτογράφος βάφτισης Αμοργός
υπέροχη βάφτιση στην Αμοργό
διαφορετική βάφτιση
βάρκα στην αμοργό

Αφήνοντας την παραλία βρισκόμαστε μπλεγμένοι μεταξύ της άγριας ομορφιάς του νησιού και των χρωμάτων που καθηλώνουν. Υπήρχε μια αίσθηση ηρεμίας που σε διαπερνούσε. Ένιωθες πως ήσουν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ ουρανού και θάλασσας και γινόσουν εν τέλει ένα.

βάφτιση στην Αιγιάλη, Αμοργός
ηλιοβασίλεμα στην αμοργό

η τελετή της βάφτισης στα Θολάρια

Λίγο πιο ψηλά από την Αιγιάλη στα Θολάρια, δώσαμε το ραντεβού για την τελετή της βάφτισης.

βάφτιση στα θολάρια αμοργού
φωτογράφοι Αμοργός
θολάρια βάφτιση

Να ακολουθείς τις επιθυμίες σου, να κάνεις αυτό που θέλεις πραγματικά πάντα, να βρίσκεις ένα τρόπο να το κάνεις… Ναι να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις γιατί μάλλον είναι πιο πιθανό να γίνεις χαρούμενος έτσι.

ήταν η ευχή της μαμάς και του μπαμπά
θολάρια αμοργός

Ακριβώς δίπλα της εκκλησίας στο “θαλασσινό όνειρο” μείναμε να δώσουμε τις ευχές μας…


η φωτογράφηση στα γραφικά στενά της χώρας στην Αμοργό

Είμαι σίγουρος πως στο πρώτο τους ταξίδι στην Αμοργό, την πρώτη φορά που βρέθηκαν σε αυτό το νησί, ίσως να μην είχαν κατά νου την εξέλιξη της σχέσης. Να λοιπόν που βρισκόμαστε μετά από τόσα χρόνια και πάλι εδώ! Αυτή τη φορά σαν οικογένεια με ένα μέλος παραπάνω…
Μια φωτογράφηση που δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την υπέροχη βάφτιση στην Αμοργό, μια φωτογράφηση στα γραφικά σοκάκια της χώρας!

στα στενά σοκάκια

Ανηφόρες και στενά σοκάκια γεμάτα αναμνήσεις. Αυτή τη φορά στον κατάλογο αναμνήσεων θα υπάρχει μια ακόμα πολύ ξεχωριστή!φωτογραφίες βάφτισης στην αμοργό
φωτογραφίες βάφτισης στην αμοργό
φωτογραφίες βάφτισης στην αμοργό

Share This Story!

By Published On: 14 Δεκεμβρίου 20195,1 min readCategories: φωτογράφηση βάπτισηςTags: , ,