ένας υπέροχος γάμος στην κάσο

line

Ένας υπέροχος γάμος στην Κάσο, μια φωτογράφιση που είχε τόσα πολλά να δώσει και περισσότερα να αφηγηθεί. Μια εμπειρία ημερών, που εκτός του γάμου μας άφησε αξέχαστες αναμνήσεις και εικόνες που μάλλον θα μείνουν στις καρδιές μας για καιρό!

Κάσος; Που είναι η Κάσος; κάπου ανάμεσα από Κάρπαθο και Κρήτη, κάπου εκεί ανάμεσα που τα κινητά δεν έχουν σήμα και τα έθιμα των Δωδεκανήσων, Κυκλάδων και Κρήτης μπερδεύονται.
Κάπου εκεί υπάρχει μια κουκκίδα γης με ομορφιά μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να χωρέσει ο νους σας!

Andy & Gri

line

Ναι, αυτός ο γάμος μου κίνησε την  περιέργεια από την πρώτη στιγμή. Από το πρώτο mail και το πρώτο τηλέφωνο. Σκέφτηκα πως ίσως ετοιμάζουν κάτι ιδιαίτερο. Όντως ήταν ένας γάμος με έναν περίεργο συνδυασμό μοντέρνου και παραδοσιακού που ταίριαξε απίστευτα. Ήταν ένας γάμος ημερών, άλλωστε δεν “πετάγεσαι” έτσι απλά στην Κάσο. Ήταν ένας γάμος – γιορτή για όλο το νησί που συμμετείχε με μεγάλη χαρά!

the wedding overview

η απόδραση στα Αρμάθια

pre wedding

η προετοιμασία

η τελετή

το πάρτι

sneak peek

Η απόδραση στα Αρμάθια

Μια συνάντηση στην παραλία πριν τον γάμο είναι ίσως από τις καλύτερες ιδέες για να σμίξουν όλοι οι φίλοι. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια εκδρομή σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες που μπορείς να συναντήσεις.

Αυτή λοιπόν η εκδρομή ήταν η παύση ανάμεσα από το pre wedding party που έγινε την προηγούμενη μέρα και της ημέρας του γάμου. Ήταν η στιγμή χαλάρωσης που μάλλον όλοι τη χρειαζόμασταν!

pre wedding party

αμμούα beach bar

Χρονικά βρισκόμαστε στην πρώτη μέρα του γάμου. Είναι η στιγμή που όλοι οι φίλοι βρέθηκαν όλοι μαζί. Είναι η στιγμή που τυπικά ξεκινά και η φωτογράφιση του γάμου, ξεχωρίζοντας λίγο πολύ τις αντιδράσεις των καλεσμένων και έχεις μια ιδέα για την συνέχεια και την μέρα του γάμου…

Η καλύτερη υποδοχή για όλους σε ένα απομακρυσμένο beach bar με υπέροχα cocktails απολαμβάνοντας τη δύση του ηλίου

Σήμερα γάμος γίνεται!

η φωτογράφιση της προετοιμασίας

Ναι είναι η μέρα του γάμου. Είναι η μέρα που όλα είναι σε υπερθετικό βαθμό, λίγο άγχος παραπάνω, λίγη αγωνία παραπάνω, λίγη χαρά παραπάνω, λίγος χορός παραπάνω, λίγο αλκοόλ παραπάνω…

Η φωτογράφιση του γάμου όμως ξεκινά με την προετοιμασία του γαμπρού και της νύφης. Τα παραδοσιακά σπίτια και τα σοκάκια ήταν το φόντο μας. Οι φίλοι και οι καλεσμένοι οι συμπρωταγωνιστές που βρισκόταν παντού κάθε στιγμή.

κάσος, η τελετή του γάμου

Η τελετή… στον εξωτερικό χώρο από το ξωκλήσι του Αγ. Κωνσταντίνου ακριβώς πάνω από τη θάλασσα. Με έναν υπέροχο και επιβλητικό στολισμό να μας περιμένει.

Σε αυτόν το γάμο μόνο θαρραλέοι άντρες θα χορέψουν το χορό του Ησαΐα, αφού με ένα περίεργο έθιμο τεστάρουν τις αντοχές τους …

γάμος για όλο το νησί

Νομίζω πως πρέπει να αφιερώσω λίγο χώρο παραπάνω γιατί αυτός ο γάμος ήταν για όλη την Κάσο.
Από την προηγούμενη μέρα στην αυλή του Αγ. Φανουρίου υπήρχαν πυρετώδης προετοιμασίες με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Είναι το έθιμο να βοηθάνε όλοι στο γάμο. Η προετοιμασία των φαγητών ήταν υπόθεση όλων, μικρών και μεγάλων. Ο καθένας βρισκόταν στο πόστο του, για να κόψουν να πλύνουν να μαγειρέψουν, να στήσουν το χώρο της εκδήλωσης.
Το φαγητό σε καζάνι που προϋποθέτει μαεστρία, η φωτιά που πρέπει να την παρακολουθείς όλη νύχτα…
Τέλος για την ημέρα του γάμου οι φίλοι ήταν αυτοί που είχαν αναλάβει το έργο των σερβιτόρων

line

let’s party

Το πάρτι ήταν ανοιχτό για όλους. Στον εξωτερικό χώρο της πλατείας του Αγ. Φανουρίου ξεκινώντας με μια εκπληκτική ορχήστρα και συνεχίζοντας με έναν δυναμικό DJ, νομίζω πως κανένας δεν έφυγε με παράπονο…

Share This Story!