4  μυστικά  για να έχετε τις καλύτερες φωτογραφίες γάμου και να εντέλει να βρείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου σας!

4 βασικά βήματα για να βρείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου.

βρείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου

⋅ Προσδιορίστε το στυλ φωτογραφιών που επιθυμείτε.

Δεν είναι όλες οι φωτογραφίες γάμου ίδιες. Προκειμένου να φτάσετε πιο κοντά στην σωστή επιλογή του φωτογράφου θα πρέπει να προσδιορίσετε το στυλ των φωτογραφιών που επιθυμείτε. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε τι είδους φωτογραφίες θα θέλατε να έχετε από το γάμο σας. Θα θέλατε τις κλασσικές στημένες πόζες και τα οικογενειακά πορτραίτα; Θα θέλατε τύπου ρεπορτάζ με πιο αυθόρμητες και αναπάντεχες λήψεις; Θα προτιμούσατε μια πιο δραματική καλλιτεχνική απόδοση; Ή μήπως θα θέλατε μια πιο αφηρημένη απόδοση με αναπάντεχα κάδρα και γωνίες λήψεις; Όπως λοιπόν η μουσική έχει διάφορα είδη, έτσι και η φωτογραφία. Σας προτείνω να ξεκινήσετε από εκεί. Από το είδος που σας αρέσει περισσότερο.

⋅ Χημεία, η προσωπικότητα του φωτογράφου και η δική σας

Προσωπικότητα και χημεία! Η αρχή μιας καλής συνεργασίας. Όλα θα κυλήσουν πιο εύκολα και ομαλά εάν η προσωπικότητα του φωτογράφου σας ταιριάζει με τη δική σας. Θα νιώσετε πιο άνετα πρώτα από όλα εσείς οι ίδιοι. Φέρτε στο μυαλό σας τις καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στο γάμο σας και συζητήστε τες με το φωτογράφο σας. Δεν θα χρειάζεται να εξηγείτε τα πάντα σε κάποιον που καταλαβαίνετε πως είναι συντονισμένος στην ίδια συχνότητα με εσάς. Έχετε υπόψη πως τον φωτογράφο σας θα τον βλέπετε καθόλη τη διάρκεια του γάμου σας. Από την προετοιμασία που δεν θα είστε ακόμα έτοιμοι μέχρι και αργά στο πάρτι σας που μπορεί να έχετε όρεξη για “τρέλες”. Φροντίστε λοιπόν εκτός από τη δουλειά του, να είναι κάποιος που θα νιώθατε άνετα εάν πίνατε ένα καφέ μαζί του. Να είναι κάποιος που μπορείτε να εμπιστευτείτε να του δείξετε και τον “άλλο” σας εαυτό. Θυμηθείτε πως ο κάθε γάμος είναι διαφορετικός.

⋅ Αισθητική, είστε σίγουροι πως είναι οι καλύτερες φωτογραφίες για το γάμο σας;

βρείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμουΔείτε αναλυτικά δείγματα δουλειά του. Ίσως οι επιλεγμένες φωτογραφίες που σποραδικά ανεβαίνουν στα social να μην είναι ενδεικτικό. Προτιμήστε να δείτε ολοκληρωμένα δείγματα, γάμους και άλμπουμ στο σύνολό τους. Τι περισσότερες φορές οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικό και για την προσωπικότητα του φωτογράφου αλλά και για τον τρόπο που δουλεύει.  Μπορείτε να καταλάβετε τις επιρροές του ή τον τρόπο που σκέφτεται. Μια τρίτη γνώμη ίσως και να είναι χρήσιμη, αλλά μην ξεχνάτε πως δεν ταιριάζουμε όλοι το ίδιο με όλους. Επίσης το αν αρέσει σε κάποιον το αποτέλεσμα μιας φωτογράφησης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρέσει σε όλους το ίδιο. Επιστρατεύστε λοιπόν το ένστικτό σας και την αισθητική σας και σκεφτείτε εάν όντως οι εικόνες που βλέπετε είναι αντιπροσωπευτικές για εσάς!

⋅ Τολμήστε μια φωτογράφιση πριν το γάμο.

Όλα τα υπόλοιπα προσκλητήρια, μπομπονιέρες, κοστούμια κλπ μπορούμε να τα δούμε να τα δοκιμάσουμε και εν τέλει να τα αλλάξουμε. Τον φωτογράφο όμως όχι. Τις φωτογραφίες του γάμου θα τις δείτε μετά το γάμο, με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Τολμήστε μια φωτογράφιση πριν το γάμο. Σαν επένδυση έχει πολλά οφέλη. Θα δείτε τον τρόπο που δουλεύει ο φωτογράφος σας. Θα δείτε ένα ενδεικτικό αποτέλεσμα. Με τις φωτογραφίες που θα προκύψουν μπορείτε πχ. να φτιάξετε ένα υπέροχο βιβλίο ευχών που όλοι θα θελαν να γράψουν.

φωτογράφηση πριν το γάμο| engagement photos

Ακολουθώντας τα παραπάνω είστε σε καλό δρόμο να επιλέξετε να βρείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου σας. Ακολουθώντας τις επόμενες πέντε συμβουλές ίσως να έχετε εν τέλει τις καλύτερες φωτογραφίες για το γάμο σας και τις πιο αντιπροσωπευτικές.

Το να βρείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου είναι κάπως σχετικό. Ακολουθώντας όμως τα παραπάνω ίσως έρθετε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλώς ή κακώς όλα θα κριθούν στο τέλος, όταν μάλλον θα είναι πολύ αργά για οποιαδήποτε αλλαγή. Ο τρόπος και κυρίως τα κριτήρια με τα οποία θα ψάξετε θα σας οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή.