Το νυφικό μακιγιάζ, μια απαραίτητη διαδικασία σε κάθε γάμο, τι θα πρέπει να έχετε κατά νου και τι θα πρέπει να προσέξετε!

Είμαι φωτογράφος, δεν είμαι ειδικός του μακιγιάζ, όμως υποστηρίζω με βεβαιότητα πως το σωστό μακιγιάζ είναι απαραίτητο για να βγεί σωστά μια φωτογράφιση. Ο παρακάτω οδηγός δεν έχει να κάνει με το τι θα χρησιμοποιήσετε όσο με το πως θα καταλήξετε σε ένα ταιριαστό αποτέλεσμα.

επιλέγοντας makeup artist για σωστό νυφικό μακιγιάζ

Εάν έχετε μια makeup artist που συνεργάζεστε για οποιοδήποτε λόγο εδώ και καιρό ίσως η επιλογή να είναι πιο εύκολη ώστε να αναλάβει και το νυφικό μακιγιάζ σας. Όμως το να έχετε ακούσει ή να έχετε μάθει κάτι για κάποιον και να επιλέξετε με βάση αυτό είναι μάλλον επίφοβο. Κάθε επαγγελματίας του χώρου έχει ένα προσωπικό στυλ που σε κάποιους μπορεί να αρέσει, σε κάποιους πάλι όχι. Θα ήταν πιο χρήσιμο εάν λόγου χάρη ρωτούσατε σχετικά με την εμπειρία εάν ήταν συνεπής κλπ και όχι τόσο για το αποτέλεσμα μιας και αυτό θα φανεί απευθείας στο πρόσωπό σας. Φροντίστε λοιπόν να μάθετε για τα παρακάτω:


Το προσωπικό στυλ του makeup artist

Έχει τύχει ειδικά σε μικρότερες κοινωνίες που οι επιλογές είναι λιγότερες, οι νύφες να είναι αντίγραφα η μία της άλλης. Ενδεχομένως να αλλάζουν λιγάκι τα χρώματα αλλά ως εκεί. Εξετάστε το στυλ και τις δυνατότητες του ανθρώπου που πρόκειται να συνεργαστείτε εκείνη την ημέρα, ζητήστε να δείτε δείγματα δουλειάς. Αν τα δείγματα σας φαίνονται εντελώς όμοια, μάλλον και εσείς θα έχετε μια όμοια εικόνα με ότι έχετε δει μέχρι στιγμής.

Εμπειρία – Επαγγελματισμός

Για εμένα προσωπικά, κάποιος που μπορεί να βάφει 5 νύφες το Σαββατοκύριακο, δεν είναι εμπειρία, είναι ρουτίνα. Εμπειρία είναι να έχει συνεργαστεί με διαφορετικούς φωτογράφους για την υλοποίηση project, ενδεχομένως σε τηλεοπτικά θέματα, κινηματογράφο ή θέατρο. Σε όσα χρόνια ασχολούμαι με την φωτογραφία γάμου μια μοναδική φορά με πήρε τηλέφωνο η makeup artist, να ρωτήσει τη γνώμη μου για το αν αυτό που έχει κατά νου ταιριάζει με το δικό μου concept. Να μάθει τι φώτα χρησιμοποιώ, και αν θα έχω περισσότερες έγχρωμες ή ΑΜ φωτογραφίες, γνωρίζοντας πως το δικό της έργο επηρεάζει άμεσα το δικό μου αποτέλεσμα στο σύνολο του γάμου. Αν και αποφεύγω τις συστάσεις την συγκεκριμένη τη συστήνω πάντα ανεπιφύλακτα!

Συνέπεια

Βεβαιωθείτε πως η makeup artist που θα συνεργαστείτε θα είναι συνεπής και σε αυτά που ζητήσατε σαν αποτέλεσμα αλλά πολύ περισσότερο στο χρονοδιάγραμμα του γάμου σας. Έχετε κατά νου πάντα πως μια καθυστέρηση λόγου χάρη στην έναρξη του γάμου σας θα τον συνοδεύσει μέχρι αργά με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται και ότι επίπτωση μπορεί να έχει στον προγραμματισμό του.
Έχετε επίσης στο νου πως κατά 99% το νυφικό μακιγιάζ σας να χρειαστεί διορθώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας (ή της νύχτας), καλό θα είναι να προβλέψετε μια τέτοια περίπτωση.

Χημεία

Η χημεία παίζει παντού τον σπουδαιότερο ρόλο. Εμπιστευτείτε όχι αυτόν που σας καθησυχάζει αμέσως αλλά αυτόν που θα νιώσετε πως σας καταλαβαίνει και αντιλαμβάνεται αυτά που του λέτε.

προετοιμασία νύφης αμ

Πριν όμως φτάσετε στην επιλογή του συνεργάτη σας, θα πρέπει να έχετε κατά νου τι ακριβώς θέλετε για να ξέρετε αν μπορεί να το κάνει, οπότε…

προσδιορίστε το αποτέλεσμα

  • Το δικό σας στυλ: Κάντε συγκεκριμένο το προσωπικό σας στυλ. Σκεφτείτε τις επιλογές του γάμου σας, τα αξεσουάρ, το νυφικό, πριν αρχίσετε να σκέφτεστε για μακιγιάζ. Εφ όσον αυτό γίνει συγκεκριμένο μπορείτε να το συζητήσετε!
  • Ακούστε τον ειδικό! Ακούστε με προσοχή τις συμβουλές του makeup artist. Εάν είναι σωστός επαγγελματίας θα έχει να σας προτείνει και σωστές λύσεις! Μη διστάσετε να δοκιμάστε αυτά που σας προτείνει, κάτι θα έχει δει σε εσάς! Πολλές φορές θα έχετε δει μια εικόνα από κάποιο μοντέλο και θα θέλατε “αυτό”. Ακούστε λοιπόν και τη γνώμη του ειδικού, ίσως να χρειάζονται τροποποιήσεις, μπορεί τα χρώματα να μην ταιριάζουν ή το σχήμα του προσώπου να είναι διαφορετικό. Με ένα παράταιρο μακιγιάζ δεν θα είστε εσείς!
  • Δοκιμαστικά: Ευτυχώς το νυφικό μακιγιάζ είναι κάτι που μπορείτε να το δοκιμάστε. Προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο να γίνει! Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα τεστάρετε και την χημεία σας. Αν νιώσετε άνετα, αν νιώθετε ο εαυτός σας ίσως να το έχετε κιόλας βρει. Ίσως μάλιστα σε κάποιο από τα δοκιμαστικά θα ήταν σωστό να συναντήσετε και τον φωτογράφο σας για μια γνώμη.
  •  Less is more! οι εποχές του 80 και του 90 έχουν περάσει. Η τάση της εποχής είναι το φυσικό μακιγιάζ και από ότι έχω καταλάβει και το πιο δύσκολο μιας και χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και τέχνη! Το να λάμψετε εκείνη την ημέρα δεν είναι συνώνυμο με το έντονο και το υπερβολικό. Ρίξτε μα ματιά στις τάσεις που προτείνουν οι μεγαλύτεροι οίκοι και θα καταλάβετε. Ενδεικτικά λοιπόν ρίξτε μια ματιά στις επιλογές και τις προτάσεις μακιγιάζ των balmain, prada ή burberry που αντίστοιχα επηρεάζουν και την τάση του νυφικού μακιάζ και θα διαπιστώσετε πως το κοινό τους είναι ένα καθαρό, όμορφα τονισμένο πρόσωπο.
  • Στην καθημερινότητά μου δεν βάφομαι! Αν δείτε την αμέσως προηγούμενη πρόταση θα δείτε πως μπορεί να υπάρχει ένα φυσικό και περιποιημένο αποτέλεσμα το οποίο πραγματικά έχει μεγάλη διαφορά από το “δεν βάφομαι”. Άλλο μακιγιάζ καλό και άλλο μακιγιάζ με το κιλό!

Καλή σας επιτυχία!!!