Την σημαντική απόφαση την πήρατε, παντρεύεστε! Όμως καλώς ή κακώς, το φωτογραφικό αποτέλεσμα θα το δείτε μετά το γάμο σας. Με ποιούς τρόπους θα μπορούσατε να έχετε τις καλύτερες φωτογραφίες από αυτή τη διαδικασία; Ένας βασικός οδηγός!

5 βήματα για να έχετε καλύτερες φωτογραφίες.

Αν και είναι πολύ σχετικό για το τί θεωρούμε καλύτερο, ένας μικρός οδηγός που σε πέντε απλά βήματα θα σας βοηθήσει να έχετε για εσάς τις καλύτερες φωτογραφίες από την ημέρα του γάμου σας.

καλύτερες φωτογραφίες γάμου | best wedding photos⋅ Δώστε χώρο και χρόνο στο φωτογράφο σας.

Ειδικά εάν σας αρέσουν και περιμένετε αυθόρμητες και documentary τύπου λήψεις, δώστε την ελευθερία στο φωτογράφο σας να κινείται παρασκηνιακά. Μην τον ψάχνετε λοιπόν συνέχεια για να σας βγάλει κάποια στημένη πόζα με γνωστούς και φίλους. Θα χαλάστε τη ροή του και δεν πρόκειται να έχετε αυθόρμητες λήψεις. Οι αυθόρμητες στιγμές, το ρεπορτάζ, απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση και είναι στιγμές που δε συμβαίνουν κατ’ εξακολούθηση. Εάν αυτός είναι ένας από τους λόγους που επιλέξατε τον φωτογράφο σας, αφήστε τον να δουλέψει όπως ξέρει.

find the best wedding photographer in greece⋅ Μην ποζάρετε εσκεμμένα συνέχεια στο φακό, να είστε ο εαυτός σας.

Κατά τη διάρκεια του γάμου μην ασχολείστε καν με τον φωτογράφο σας. Εσείς ζήστε ολόψυχα το γάμο σας και αφήστε στο φωτογράφο σας τα υπόλοιπα. Ένας λόγος που μπορεί να αποτύχουν κάποιες λήψεις είναι το να προσπαθείτε να φαίνεστε “ωραία” στο φακό. Κάντε ένα μικρό πείραμα: πείτε σε ένα παιδάκι “γέλα” και δείτε πως θα βγει στη φωτογραφία. Θα έχει ένα αμήχανο χαμόγελο και μια άβολη στάση. Αυτό συμβαίνει γιατί προσπαθεί να κάνει κάτι τη στιγμή που δεν του βγαίνει.

κινητά στο γάμο⋅ Οι ενθουσιώδεις φίλοι – φωτογράφοι.

Αν και χαίρομαι με όσους ερασιτέχνες μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για φωτογραφία, προσπαθήστε να το περιορίστε όσο τουλάχιστον είναι εφικτό να συμβεί. Εξηγήστε με κάποιον τρόπο τουλάχιστον στους κοντινούς σας φίλους ότι εμπιστευτήκατε έναν επαγγελματία γι’ αυτή τη δουλειά. Είναι στενάχωρο να προσπαθεί ο φωτογράφος να συνθέσει μια φωτογραφία και εν τέλει την (α)κατάλληλη στιγμή να τη χαλάει ένα κινητό, ένα selfie stick που μπαίνει μπροστά ή ακόμα χειρότερα το τεράστιο tablet που τραβάει “όρθιο” βίντεο. Θα ήταν τέλεια εάν καταφέρετε όσοι είναι κοντά σας εκείνη την μέρα να ζήσουν πραγματικά μαζί σας την εμπειρία.

⋅ Αφιερώστε χρόνο στη φωτογράφηση.

Για να έχετε ένα όμορφο και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στη φωτογράφηση σας. Η φωτογράφηση της επόμενης μέρας για πολλούς λόγους έχει καλύτερα αποτελέσματα από μερικές φωτό που θα βγούνε την ίδια μέρα. Ακόμα όμως και την επόμενη μέρα θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Θα δείτε και θα νιώθετε πως στην πορεία της φωτογράφησης θα πάνε όλα καλύτερα και για τον φωτογράφο και για εσάς. Ο χρόνος είναι πολύτιμος σύμμαχος για να μας πάει καλά μια φωτογράφηση.

συμβουλές για να βείτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου

⋅ Ζήστε τον γάμο σας.

Το σημαντικότερο όλων είναι να μπορέσετε να ζήσετε τον γάμο σας. Να συγκινηθείτε, να διασκεδάσετε, να χαρείτε, με τους αγαπημένους σας χωρίς να σας απασχολεί η φωτογραφία. Ένας έμπειρος φωτογράφος θα βρει τον τρόπο να διεισδύσει διακριτικά σε όλα αυτά. Μπορεί να διαλέξει τις καίριες στιγμές που θα δώσουν έμφαση και θα είναι ικανές να σας θυμίζουν όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές. Τότε αυτές οι φωτογραφίες θα είναι πράγματι οι καλύτερες φωτογραφίες γάμου σας.

ζήστε το γάμο σας

Πριν όμως φτάσετε εδώ θα πρέπει να έχετε επιλέξει τον κατάλληλο φωτογράφο για εσάς!