Ωραία, την απόφαση την έχετε πάρει… Φτάσατε λοιπόν στον προγραμματισμό του γάμου σας και μάλλον θα βλέπετε πως αρκετοί πλέον έχουν λόγο γι αυτόν. Οπότε μια λογική απορία που θα έχετε είναι το… τι πρέπει να κάνω στο γάμο μου”.

Έχοντας όντως βρεθεί λοιπόν σε πολλούς, πολλούς γάμους, έχω δει πως είναι τα ευτυχισμένα πρόσωπα. Ως φωτογράφος μπορώ να σας πω με σιγουριά πως το κάθε συναίσθημα εκείνης της ημέρας θα μείνει σε κάθε φωτογραφία σας.

Έχετε λοιπόν κατά νου πως

Δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο στο γάμο. ΔΕΝ υπάρχει συγκεκριμένος “τρόπος” να κάνετε είσοδο στο κέντρο. ΔΕΝ υπάρχει πρωτόκολλο για το πως θα δώσετε την ανθοδέσμη στην καλή σας. ΔΕΝ υπάρχει πρωτόκολλο σε κανέναν χορό. Ο γάμος ΔΕΝ είναι τυπική διαδικασία, είναι μια αυστηρά προσωπική στιγμή για δύο.

τι πρέπει να κάνω στο γάμο μου

ακολουθήσετε τα “θέλω” σας πιθανότατα ο γάμος σας θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε για το γάμο σας

Αντικαταστήστε λοιπόν στην παραπάνω ερώτηση τη λέξη “πρέπει” με το “θέλω”. Ξανακάνετε την ίδια ερώτηση στο εαυτό σας και τον σύντροφό σας. Αυτή τη φορά αντί για το τι πρέπει να κάνω στο γάμο μου, η ερώτηση είναι  τι θέλω να κάνω στο γάμο μου”. Τώρα θα αρχίσετε να βγάζετε άκρη και αν ακολουθήσετε τα “θέλω” σας πιθανότατα ο γάμος σας θα είναι μια μοναδική εμπειρία.

Πως να χειριστώ όλους αυτούς;

Είναι γεγονός πως πολλοί θα θέλουν να εμπλακούν στο γάμο. Όλοι έχουν άποψη για το πως πρέπει να γίνει, όλοι θα ζητήσουν κάτι περισσότερο ή λιγότερο! Δυστυχώς πολλές φορές ξεχνάμε για ποιον γίνεται ο γάμος και καταλήγει να είναι μια υποχρεωτική διαδικασία!

Ξέρω, θα μου πείτε πως να βγάλω άκρη με όλους αυτούς τριγύρω, και η κουβέντα γίνεται για το στενό συνήθως περιβάλλον. που νομίζουν πως είναι δικός τους ο γάμος…  Εντάξει φανείτε λίγο διπλωμάτες, δώστε τους την ιδέα ότι συμμετέχουν. Είμαι σίγουρος οτι μπορείτε να το διαχειριστείτε έξυπνα και εν τέλει να τα καταφέρετε, χωρίς να ζήσετε σε εμπόλεμη κατάσταση μέχρι το γάμος σας!

Φανείτε διπλωμάτες!

    • Μην φοβηθείτε να σταματήσετε εξ αρχής κάθε είδους επεμβάσεις που σας φαίνονται ενοχλητικές. Είναι ίσως το πιο έντιμο και το πιο σωστό. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να είστε μαζί με τον σύντροφό σας σε αυτή την προσπάθεια.. (Βέβαια ο τρόπος και η επιμονή διαφέρουν ανά περίπτωση)
    • Ζυγίστε τα πρέπει και κάντε το χατίρι με τον δικό σας τρόπο σε ότι δεν σας βαραίνει πολύ. Είναι ένα καλό κόλπο για να νιώθουν πως πέρασε το δικό τους.
    • Αποδράστε! είναι από τις καλύτερες λύσεις που θα σας γλυτώσει από πολλές υποχρεώσεις. “Μανούλα μου ο καλός μου το ‘χει τάμα να παντρευτεί στην Παναγία την Χοζοβιώτισσα στην Αμοργό..”

.. Πέρα όμως από κάθε αστείο, σε περίπτωση που ο γάμος σας αφορά, (και μάλλον για να έχετε φτάσει διαβάζοντας ως εδώ ισχύει) δώστε την δική σας προσωπικότητα στο γάμο. Κάντε το δικό σας, κάντε αυτό που σας αρέσει και όπως σας βγεί εκείνη τη στιγμή. Και να είστε σίγουροι πως όταν περάσετε καλά στο γάμο σας, θα έχετε κατά πάσα πιθανότητα και ένα όμορφο φωτογραφικό αποτέλεσμα. Άλλωστε οι φωτογραφίες θα σας θυμίζουν ευχάριστες καταστάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν οι εικόνες σας φέρνουν στο μυαλό καταστάσεις ανεπιθύμητες ή αδιάφορες, όσο καλές κι αν είναι τεχνικά… δεν θα σας αρέσουν ή θα σας αφήνουν επίσης αδιάφορους!

Φωτογραφίζοντας μπαίνω μαζί σας στο κλίμα του γάμου και έχω δεί πολλές ευτυχισμένες νύφες, το άρθρο όμως αυτό το έγραψα για όσες νύφες είδα λυπημένες…